Капсулата Дракон на компанията Спейс екс, предназначена за пилотирани полети, се

...
Капсулата Дракон на компанията Спейс екс, предназначена за пилотирани полети, се
Коментари Харесай

Тежък удар за НАСА и Мъск: Капсулата Дракон се е взривила по време на тест

Капсулата Дракон на компанията Спейс екс, предопределена за пилотирани полети, се е взривила на 20 април по време на тест в галактическия център Кенеди. Това съобщи американският сенатор Ричард Шелби, ръководител на комисия в Сената, която ръководи бюджета на американското галактическо ръководство НАСА, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Според сенатора това, което НАСА назовава " особеност " във връзка със случилото се с капсулата Дракон на 20 април, е провокирало " цялостната загуба на капсулата ". Шелби прикани шефа на НАСА Джим Брайдънстайн да съблюдава традицията и да извърши без значение следствие на случилото се. Шефът на НАСА отвърна, че ръководството проверява взаимно със Спейс екс.

Инцидентът на 20 април съставлява по-голям по мащаб проблем, в сравнение с признава до момента НАСА, отбелязва Франс прес. Нито НАСА, нито Спейс екс не признаха публично, че става дума за детонация. Те се обосноваха с воденото следствие.

Но облак пушек, сниман над галактическия център и вътрешно видео на НАСА от детонацията изтекоха анонимно в мрежите.

Капсулата Дракон трябваше да стане едно от двете " таксита " на НАСА за пътешестване до Международната галактическа станция. Първият пилотиран полет с Дракон беше очакван преди края на годината.

Екземплярът, взривил се на 20 април по време на тест на моторите му, трябваше да бъде изстрелян с ракета в идните месеци по време на тестване на системата за незабавно деяние, която би разрешила на капсулата да се върне на земята, в случай че ракетата има проблем.

Спейс екс и НАСА би трябвало незабавно да открият повода за детонацията и компанията на Илон Мъск трябва също така да създаде нов образец от капсулата, който да размени взривилата се.

Всичко това слага под въпрос задачата американски астронавти да стартират да летят още веднъж от Съединени американски щати през 2019 година В началото на март шефът на НАСА гарантираше, че това е 100 % несъмнено.

Според CNN зародилите проблеми може да принуждават НАСА още веднъж да търси помощ от Русия за изпращането на астронавнти в космоса.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР